Nationale Molendag

De Nationale Molendag, georganiseerd door de in 1923 opgerichte vereniging “De Hollandsche Molen” wordt dit jaar op 14 en 15 mei gehouden. Korenmolen De Hoop in Sumar doet hieraan mee, maar is uitsluitend op ZATERDAG 14 mei geopend. Die dag zullen we wat langer geopend zijn, van 9:00 tot 16:00 uur.

Impressie van de molen: Film “Een bezoekje aan korenmolen De Hoop te Sumar” van RTV Kanaal 30.

Tijdens de openingsuren is de molen en de winkel gewoon in bedrijf. De aanwezige vrijwillige molenaars zullen u graag informeren over het werk van de molenaar, de constructie van de molen en het maalproces. En natuurlijk over de opleiding tot vrijwillig molenaar.

Uitzicht korte spruitmutsHet malen vindt alleen plaats als er voldoende wind is en er geen bezoekers op de kapzolder aanwezig zijn. De kapzolder is uitsluitend toegankelijk onder begeleiding van een van de molenaars. Foto gemaakt door Walter Melle van der Vegt van Taletellers.

Let op: onze molen is een werkende industriemolen voor het malen van granen. De molen is niet specifiek ingericht voor de ontvangst van bezoekers.

In de molen bevinden zich vooral steile trappen, die minder geschikt zijn voor kinderen jonger dan 7 jaar en personen die slecht ter been zijn of leiden aan een vorm van hoogtevrees!

Kinderen kunnen alleen worden toegelaten onder begeleiding senioren. De molenaars aanvaarden geen aansprakelijkheid voor ongevallen of mogelijke schade aan personen of goederen.