Activiteiten

Iedere zaterdag is de molen tot 14:00 uur geopend voor bezoekers en klanten van de winkel. Niet iedere verdieping (zolder) is altijd vrij toegankelijk. Dit is afhankelijk van de werkzaamheden die gaande zijn, de bezetting door en beschikbaarheid van vrijwilligers alsmede de toestroom van bezoekers.

MarkenAnt

Speciaal voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar is per 1 mei 2015 een kennisspel van Markant Friesland beschikbaar gekomen. Kinderen kunnen hun eigen kennis toetsen over de wetenswaardigheden die in de diverse musea getoond worden. Het spel “mark & ant the game” kun je downloaden op je smartphone, bijvoorbeeld vanuit de App store van Apple.

Ook molen “De Hoop” heeft een plekje in het spel. Twee thema’s zijn beschikbaar. Met het eerste thema De Hoop’s Molenweetjes uit Sumar kun je vaststellen wat je zoal van molens weet. Voor het spelen van het tweede thema Maak kennis met molen “De Hoop” zul je naar “De Hoop” moeten komen, samen met bijvoorbeeld je vader of moeder of opa of oma. Voor je eigen veiligheid kun je alleen samen met een molenaar een tochtje door de molen maken. En tijdens die tocht beantwoord je de vragen die gesteld worden in het spel.