Recepten

Klanten van de molen vragen regelmatig naar een recept voor de vervaardiging van een bepaald soort brood. Via wat googelen op internet zijn er natuurlijk veel broodrecepten te vinden. Maar sommige broden zijn minder bekend, vooral omdat ze niet bij de bakker te koop zijn. Om in die behoefte te voorzien publiceren we zo nu en dan een recept.

  1. Russisch Paasbrood, een brood van tarwe- of speltbloem gevuld met amandelen, krenten, rozijnen, ei en kardemom, en niet te vergeten enige cognac. Om het volledige recept in te zien en te downloaden, klik op Russisch-paasbrood. (1-4-2014)
  2. Iers soda bread, een brood van volkorenmeel en bloem, in een verhouding die jezelf kunt kiezen. Voor het rijzen wordt in plaats van gist  zuiveringszout gebruikt, in combinatie met karnemelk. Klik op Sodabread (26-10-2022)
  3. Rogge-tarwe/speltbrood, dat in herfst en winter prima past bij een wat zwaardere lunch of bij een maaltijdsoep. Het brood wordt gebakken op een bakplaat in de oven. Klik op Roggeplaatbrood. (1-11-2015)
  4. Maisbrood van Fiesta Panovite mais, verkrijgbaar op de molen, alleen water en gist toevoegen, en wat warmte natuurlijk! Edel handwerk of broodbakmachine gebruiken.  Zie Maisbrood-fiesta-panovite. (7-03-2016)
  5. Recepten voor broodbakmachine (met tips en wetenswaardigheden).  Negen recepten waarvoor korenmolen De Hoop de meeste ingrediënten in het winkelassortiment voert. Denk aan terpenmix, waldkorn, 6 granen donker mout mix, spelt- en tarwevolkoren en bloem. De bereiding kan ook prima zonder broodbakmachine. Zie recepten-broodbakmachines. (12-04-2016)

Behalve meelproducten voor broodbereiding verkopen we ook pannenkoekmeel op onze molen. Pannenkoekmeel bestaat voor 70 % uit tarwebloem, 20% is volkorenmeel en de rest is boekweit. Naast tarwe pannenkoekmeel verkopen we ook spelt pannenkoekmeel. Op internet vind je veel recepten voor de bereiding van pannenkoeken. Hierbij ook een  recept van de molen: Pannenkoeken-bakken (7-08-2016).