Willem Leerling Vrijwillig Molenaar

Willem had er al een tijdje mee rondgelopen, het idee om iets met molens te gaan doen. Na zich eerst via internet te hebben georiënteerd op de mogelijkheden in de buurt, nam hij in april het initiatief om een kijkje te nemen in onze molen.

Willem OosterbaanjpgDaarna volgde een paar zaterdagen nadere kennismaking met de vrijwillige molenaars en natuurlijk met de molen en de technieken die aangeleerd moeten worden om de molen veilig te bedienen.

Willem is nu nog steeds enthousiast en heeft zich opgegeven bij het Gilde van Vrijwillig Molenaars. De opleiding wordt voor een belangrijk deel gegeven op onze molen.

Willem: 

Zo sta je opeens op de stelling van de in bedrijf zijnde korenmolen De Hoop in Sumar en maakt een van de vrijwillige molenaars een foto van je. Altijd heb ik molens indrukwekkend gevonden door hun bouw, afhankelijkheid van het weer, historie, bouwmaterialen en de manier waarop producten (in ons geval granen) worden verwerkt.

Willem klampt zeil

Nu op de zaterdag met veel plezier als vrijwillige molenaar in opleiding aan het werk in een enthousiast team.

En zoals je kunt zien op bijgaande foto, gemaakt door Walter Melle van der Vegt van Taletellers,  Willem zwaait het opgerolde zeil al richting lange klamp aan de achterzijde van de molenwiek.

Heb je ook interesse in molens: kijk dan voor nadere informatie op onze pagina Vrijwilligers.