GASTENBOEK j/n ?

Heeft u ook een hekel aan het schrijven van tekstjes in gastenboeken? Om te vertellen hoe geweldig uw verblijf was in bijvoorbeeld  B&B De Hoop.

Op de maalzolder van de molen, naast het oostelijke trapje naar de stelling, ligt ons gastenboek. Ik vroeg me dit jaar regelmatig af of we het boek niet beter zouden kunnen afschaffen. Soms schrijven gasten of klanten er spontaan iets in.

Bezoekerscommentaar 1In de tijd dat molenaar Kees Spithost nog rondleidingen verzorgde, nodigde hij de gasten uit om iets te noteren in het gastenboek. En dat leidde dan tot bijvoorbeeld bovenstaande notitie uit 2015.

Natuurlijk best leuk om te lezen, ook een molenaar is in voor een complimentje. Toch vraag ik onze gasten er nooit naar, omdat ik zelf geen voorstander ben van een niet spontaan afgegeven reactie. Een handdruk en een glimlach, zoals van onze vijf bezoekers van het AZC en vier gasten uit Nieuw Zeeland afgelopen zaterdag, zeggen mij veel meer.

Er bestaan gasten die hun eigen stijl hebben om ons te laten weten wat ze van hun bezoek aan de molen vonden. Zoals de verrassende ontvangst van een kaart van het COA, inclusief een begeleidende gift voor het onderhoud van de molen.

COA bedankt molenaars 17 dec 2016
COA bedankt molenaars 17 dec 2016

Die plakken we spontaan in ons gastenboek, dat dus gewoon in de molen blijft liggen voor uw reacties.