Brandweeroefening en Nationale Molendag

Brandweeroefening

Vorige week was dus die brandweeroefening, scroll naar beneden voor meer informatie. Brandweerfotograaf Tjibbe de Boer heeft inmiddels voor de liefhebbers zijn foto’s gepubliceerd op 112-brandweer.com (Burgum). Die foto’s worden bij de brandweer gebruikt voor instructiedoeleinden. Voor een fotoverslag klik hier.

Nationale Molendag

Komende zaterdag is het weer molendag. U kunt een kijkje in onze molen nemen en uw vragen en opmerkingen kwijt bij de aanwezige molenaars. Misschien wilt u meer weten over de opleiding tot vrijwillig molenaar? Wij zijn aangesloten bij het Gilde van Vrijwillige Molenaars. Meer informatie vind u elders op de site.

Voor kinderen ligt er een kleurboekje klaar. Voor de veiligheid van kinderen is het wenselijk dat zij in en om de molen, ook op de stelling, begeleid worden door een volwassene. Hoe jammer het ook lijkt, erg jonge en kleine kinderen (onder de 5 à 6 jaar) zien we liever niet op de molen, de trappen zijn niet geschikt voor hen. De primaire verantwoordelijkheid ligt bij de begeleiders van die kinderen.

De molen is geopend van ca. 9:30 tot 16:00 uur. Ook de winkel is natuurlijk open voor aanschaf en advies over diverse meelproducten.

Hoewel het ook op zondag nog molendag is, is onze molen dan gesloten. U kunt dan, net als wij, een kijkje gaan nemen bij andere molens in heel Nederland. Voor nadere informatie ga naar de molenswebsite.