Dierennamen in de molen

vrijdagavond 26 januari, van – 19.00 tot 22.00 uur –
In het kader van de officiële opening van Culturele Hoofdstad van Europa – Leeuwarden Friesland 2018 – komend weekend – stappen we in de voetsporen van de Winterjûnenocht. Volgens goed Fries gebruik brengen we mensen bij elkaar om verhalen te vertellen en te beluisteren. Het gebeurt in musea, op bijzondere locaties en bij mensen thuis. Een spannende legende, een persoonlijke voordracht, een verhaal over een voorwerp. Het kan allemaal. De deelnemende musea zijn die avond gratis toegankelijk.

Zo vertelt vrijwillige molenaar Willem Oosterbaan over het gebruik van dierennamen in de molen. Er bevinden zich onder andere hondsoren, paarden en ezels in de molen, maar ook vinken en kraaien hebben een plaatsje veroverd.

Wil je daar meer over willen weten, kom vrijdagavond tussen 19:00 en 22:00 uur langs op de molen, een van de plaatsen in Fryslân waar op deze vrijdag verhalen worden vertelt. Meer informatie kijk op verhalen-molen. Voor andere deelnemende verhaallocaties in Fryslân zie 2018verhalen.