Fijne kerstdagen en een gelukkig 2019

De molen van Sumar is een trefpunt voor de bewoners van Sumar en trekt ook iedere zaterdag klanten uit de wijde omgeving die graanproducten komen halen voor hun zelf te bakken broden en andere deegwaren. Maar ook doordeweeks vinden er activiteiten plaats op verzoek van bewoners en molenliefhebbers.

Zo was er afgelopen donderdag een bruidspaar dat graag vereeuwigd wilde worden op de stelling van de molen. Zij kwamen en gingen in een oude fraaie MG.

En afgelopen dinsdagavond zat de kerststemming er goed in bij de deelnemers aan de dorpswandeltocht van basisschool It Bynt. Het kerstverhaal werd ten gehore gebracht, verdeeld over een aantal locaties in Sumar. Onze met een kerstster verlichte molen was een van die locaties waar de vertelling plaatsvond.

Engel Gabriël

De juffen Robin en Hanne-Ilse van It Bint vertelden een stukje van het kerstverhaal, verkleed als Maria en de engel Gabriël.

Maria

Er kwamen elf groepen van ongeveer 15 tot 20 personen langs, bestaande uit leerlingen, familieleden, leerkrachten en nieuwsgierige buren.

Nog even en dan is het weer echt Kerstmis en vieren we op enigerlei wijze de geboorte van Jezus. En daarna loopt ook dit jaar weer snel ten einde met carbid gebulder en oliebollen.

Wij wensen u allen een gezegende Kerst, een gezonde oudejaarsavond en een gelukkig nieuwjaar toe, en wij hopen u volgend jaar weer op de molen te kunnen begroeten.